فلج بلز شایعترین فرم فلج عصب صورت است و از بیماری های نسبتا شایع مغز و اعصاب محسوب می شود و شیوع آن در فصول پاییز و زمستان بیشتر است.
شیوع بیماری فلج بلز در زنان و مردان یکسان است و در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد.
علت دقیق بروز این بیماری هنوز مشخص نیست اما علل ویروسی یا خودایمنی برای آن محتمل است.
علائم بالینی این بیماری بصورت یکطرفه است.
شروع علائم معمولا ناگهانی است و اغلب با درد پشت گوش شروع می شود و علائم در ۴۸ ساعت به حداکثر خود می رسد که شایع ترین آن ها عبارتند از :
۷۰ درصد بیماران طی ۱-۲ ماه بهبود پیدا می کنند و میزان بهبود در ۸۵ درصد افراد خوب است. درمان مناسب و بموقع موجب می شود که بهبود سریعتر اتفاق افتاده و عوارض کمتری برای بیمار باقی بماند.
کسانی که یکبار دچار فلج بلز شده اند ۳ برابر بیش از سایر افراد در معرض ابتلای مجدد قرار دارند.
درمان دارویی شامل حفاظت از چشم مبتلا بوسیله قطره اشک مصنوعی ، داروهای ضد التهابی یا ضد ویروسی و برخی ویتامینها مانند B1 است که توسط متخصص مغز و اعصاب تجویز می شود.
فیزیوتراپی این بیماران معمولا یک هفته بعد از شروع علائم آغاز میشود و شامل متدهایی چون اشعه مادون قرمز ، تحریک الکتریکی ، بیوفیدبک ، لیزر، ماساژ عضلات مبتلا ، تمرینات اختصاصی صورت و … است که بسته به شدت و علائم بالینی بیمار مورد استفاده قرار میگیرد.
برای درمان فلج بلز معمولا حدود ۱۵ جلسه فیزیوتراپی توصیه می شود، البته در موارد شدید ممکن است نیاز به جلسات بیشتری باشد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در بلوار کشاورز – فیزیوتراپی در سهروردی – فیزیوتراپی رویان – فیزیوتراپی اندیشه – دکتر فیزیوتراپی – دکتر عبداللهی – کلینیک فیزیوتراپی در میدان ولیعصر – کلینیک فیزیوتراپی در وصال شیرازی